5 Haziran 2012 Salı

1/35 Tamiya JSU-122

Model daha önceden yaptığım ancak gerek boyama, gerekse eskitme aşamalarını beğenmediğim "76" numaralı JSU'nun yeniden bedenlenen hali.

Modelin boyamasında, üstüne gelecek yağlıboya ve filtre gibi tekniklere daha doğru bir şekilde temel oluşturması açısından yarı parlak Gunze renklerini tercih ettim. Yurtdışı sitelerden ve dergilerden takip ettiğim modelcilerin pekçoğu bu şekilde çalışmayı tercih ediyorlar. Ancak şöyle bir farklılık var. Onlar Tamiya boyalarına X-22 katarak yarı parlak bir görünüm elde etmekteler iken, Ben bunu Gunzenin kendinden saten görünümlü boyaları ile elde etme yoluna gidiyorum ve sonuçtan oldukça memnun kaldım.

Boya aşamalarında Color modulation yöntemini tercih ettim. Üstünde, gerekliliği konusunda çok tartışma var. Bence de olsa da olur olmasada. Aslında bu tamamen keyif meselesi. Benim bu şekilde boyamak hoşuma gidiyor. Bu aşamaya, en fazla ışık gören uç bölgelere Vallejo renkleri ile iyice açık bir ton vermek ile sonlandırdım. Bu aşamayı istenildiği gibi abartmak mümkün ki benim yaptığım hali aşırı düzeyde.






Boyama'nın ardından Decval işi var ki benim kafamı en çok kurcalayan mevzu bu. Decal ardından atılan parlak verniğin üzerine filtre vs teknikler gelince az da olsa etki kırılıyor. Bu benim yaşadığım bir olay ki üstünde daha fazla uğraşmak gerekiyor. ben onun yerine daha basit ! olan maske yoluyla numaralama yoluna gittim. Montex maskelerini kullandım ve çok memnun kaldım. AFV modelleri için çok ve ahenkli seçenekler yok ancak uçak modelleri için süper profiller bulmak mümkün ben maskeleri A2zee sitesinden temin ettim. bu konuda ki eylemlerimin devam edeceğini umuyorum. Tabii profil içinde slogan olması maske süresini çok uzattı tek tek ortası boş olan harflerin göbeklerine maske parçalarını yapıştırırken kendime sadece 3 rakamlı bişey yapsan olmazmıydı telkinininde de bulundum. Maske beni yarı yolda bırakmadığı için mutlu mesut devam ettim modele. Bunun dışında dry transfer de kullanılabilinir ancak onu kullanmak temizlemekten kolay. Neden denirse: Dry transfer sonrası yüzeyde sümükümsü bir yapıştırıcı tabakası kalıyorki eğer etrafında transfer daha iyi otursun diye aşırı derecede bastırırsanız kazımak zor oluyor.

Alet edevatlar herzaman ki gibi vallejo serisi ile boyandı.

Sırada filter ve eskitme işlemleri olacak.

Umuyorum ki bu sayfalar daha sık güncellenip sizlerle birlikte olacak.